Total Pageviews

My Anniversary :)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary Tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My princess :)

Friday, February 24, 2012

Pengguna Cosmoderm semua, ini ada berita baik, Cosmoderm nak bagi hadiah percuma je, kena baca okie ;)

Assalamualaikum and hye all,



Salam hari Jumaat yang penuh barakah, penghulu segala hari. Baiklah ini ada berita yang sangat baik untuk semua pengguna Cosmoderm. Untuk pengetahuan semua, pihak Cosmoderm sentiasa menghargai sokongan anda semua dan untuk membalasnya, pihak Cosmoderm nak bagi anda semua hadiah percuma yang special iaitu set penjagaan kulit dari Cosmoderm. 

Okie, so camne nak dapat hadiah free tu? Mudah sesangat, untuk sesiapa yang dah beli apa-apa sahaja produk dari Cosmoderm terutamanya yang mempunyai masalah kulit dan selepas pakai produk Cosmoderm, masalah tu dah berjaya diatasi dan semakin berkurang, maka anda adalah orang yang paling layak dan tepat sekali. Senang sangat, cuma hantar testimoni di email vanityazliana@gmail.com sahaja, Pelanggan bertuah akan mendapat hadiah istimewa set penjagaan kulit dari Cosmoderm. Menarik kan?

Dan, untuk yang dah beli Cosmoderm Sunscreen Foundation tu jangan lup join Sunny Shopaholic Contest tau ;) Ada hadiah RM2000, mata dah jadi camni dah sekejap heheh $___$ heheheh. Cara-caranya boleh tengok di sini dan sini. Daaa~~~

Tuesday, February 21, 2012

My 1st Pregnancy Check Up : Full Paying Patient Scheme (FPPS)

Assalamualaikum and hye all,



Alhamdulillah I am now in my 14th week of pregnancy and enjoying every second of it, kecuali time tengah alah dulu kih kih kih but it is part and parcel of my sweet pregnancy memory so let's not make a fuss about it :). So, today after a month ++, finally I am able to depict on my 1st pregnancy check up.

After much thought and consideration, hubby and I opt for Full Paying Patient Scheme (FFPS) at Hospital Putrajaya. I must say that many of you haven't heard of FFPS yet and I happened to know about FFPS from my dear friend, Zetty & Awang (yang akan pop out the baby soon hehehe). I was contemplating in choosing whether to have check up and deliver the baby n government or private hospital. I must say that there is no doubt that the best facilities belong to government hospital but there is this paradigm that says, " hospital kerajaan is too crowded, nurse semua garang, tak selesa, penat kena tunggu and so on". Private hospital is definitely a preferable choice given that you have the money to pay or if you are lucky, your company is paying the bills for you.  

But, FFPS brings out the best solution. By opting to this scheme, you are entitled to be treated like what you have in private hospital (more or less) with less charges. Among the benefits are you are able to have a choice of specialists and enjoy facilities such as First Class Ward and Executive Ward. Before opted for FFPS, I've done a little research and so far I must say 99% of people who opted for FFPS are satisfied with the service  provided.

What you have to do on your first time is of course registered yourself, so off I went to Counter 1 to register and then I was being led to Counter A : Obstetrical and Gynaecological (O&G). The nurse there will explained in details on the FFPS and then you got to choose the specialist. And owh, the registration fee is RM110 for first timer and RM60 for each consultation/check up afterwards. I chose Dr Hazim as recommended by Zetty. Setengah orang insist nak doktor perempuan kan so kalau nak doktor perempuan, please do. Cumanya female doctors ni sangatlah busy so you have to be extra patient in waiting for your number to be called. And just so you know, FFPS ni ada privilege in which you don't have to wait for hours, that is the greatest perks hahaha at least to me sebab I hate waiting hehehe. But, kalau you opt for female doctors, then lama jugaklah kena tunggu and then takder banyak bezalah dengan pesakit biasa but hey, it's totally up to your preferences and deliberation.


So, after registered, I waited for less than 1 hour and being consulted by Dr Hazim. Very gentle and always smiling, love him instantly ;). Next, the much awaited moment, scanning of the baby. Seronok sangat sebab dia scan in both 2D and 3D, I was so excited, biasalah anak first kan hehehe. Kemudian, adalah sikit-sikit Dr Hazim bagi advise and terus ambil ubat. In total, tak sampai sejam setengah pun dari registration sampai dapat ubat, rasa macam nak melompat kegembiraan sebab tak pernah-pernah hospital/klinik Kerajaan secepat ini. Masa tengah tunggu giliran, saya bersembang dengan seorang kakak kat sebelah tu, dia kata she came as early as 7.30 am and up until saya dah settle semua tu, nombor dia belum kene panggil lagi :(. From that point of view, I feel FFPS is totally worth it. Plus, nanti kalau dah bersalin suami boleh temankan tidur malam, a big yeayyyyyy ;) sebab rasanya hospital Kerajaan memang tak allow suami temankan kan lepas bersalin tu untuk bermalam, tapi for FFPS patient boleh, syukur ya Allah.


My only complaint, bilik consultation dia je agak sempit sebab the doctor kena share berdua but tak kisahlah,as long as I don't have to wait for hours and the doctor and all nurses baik dengan saya hehe ;). So, kalau nak tau pasal FFPS lebih lanjut boleh tengok sini ye, daaa~~~  

Friday, February 17, 2012

Bila tengok newborn baby, tak sabar tunggu anak sendiri

Assalamualaikum and hye all,


Tajuk entry macam pantun 2 kerat -_- huhu. Baiklah, lunch hour tadi sempat menyelitkan diri untuk pergi melawat baby Adam yang sangat comel ;). Baby Adam ni anak sulung kepada my ex-office mate. Dulu mamanya duduk sebilik dengan saya so memang tak sabar sangat nak jumpa baby Adam sebab excited la katakan, sepanjang my friend mengandung tu, memang setiap hari bekerja jumpa Adam tapi masa tu dia of coursela dalam perut lagi kan hahaha.

Sebenarnya baby Adam dilahirkan terlebih 11 hari kalau tak silap, amboii seronok sangat duduk dalam perut mama dia yer hehe. Dua kali induce pun still my friend punya bukaan tak cukup so last resort terpaksa guna Caesarean method. Apapun yang penting dah selamat dilahirkan dengan sempurna sifat & sihat, comelll sangat tau. Dahla berat sama dengan saya masa lahir, 3.8 kg. Hahaah yesh, saya berat waktu lahir tapi dah besar kecik cinonet je jadinya heheheh. Tapi sekarang dah 3 months ++ pregnant, dah taklah secinonet dulu ha ha ha,seiring dengan tumbesaran baby dalam perutla nampaknya hehehe. 

Sunscreen Foundation Cosmoderm yer uolss, harus pakai ;)

Owh ya, bagaimana dengan anda yang sudah membeli produk Cosmoderm? Feedback dan response dari anda semua amatlah menggalakkan dan yang paling terharu, ramai yang bukan setakat beli Sunscreen Foundation dia sahaja malahan produk lain macam cleansing foam, toner, moisturiser semua. Thank you sangat ;) And yesh, saya sendiri pun sekarang menggunakan the whole set skin care from Cosmoderm Vit E punya range, memang terbukti keberkesanannya. Tapi, untuk yang mempunyai masalah jearawat dan kulit berminyak, saya menyarankan supaya memakai Tea Tree range kerana ianya lebih sesuai. 

Yang dah join beli Sunscreen Foundation jangan lupa join contest tau tau ;). Rezeki uols boleh menang RM2000 tuuuuu ;). Ingin saya tegaskan yer, Cosmoderm tidak pernah melantik pihak ketiga untuk jualan produk Cosmoderm tau, produk Cosmoderm hanya boleh didapati di farmasi Guardian, Vitacare, Apex dan beberapa farmasi terpilih. Pembelian online hanya melalui laman web www.mycosmoderm.com atau marketing consultant dia, kak Azliana Yusof. (FB name : Azliana Yusof) Selain dari itu, saya mohon supaya jangan membeli sebab dah ada yang tertipu tau ;)

Daaa~~~

Thursday, February 16, 2012

Mr Kabab & Biryani

Assalamualaikum and hye all,


Siapa peminat nasi arab? Well, I am not one of them but the moment my boss offered to treat me at an Arab restaurant, I won't say no hahah -_-. So, he brought us to a restaurant, Mr. Kabab & Biryani, to be precise which is located at Presint 15, Putrajaya. I was a bit sceptical at first since my previous experience with nasi Arab was not that great though. 


Anyway, I ordered chicken mendi if I am not mistaken and grape juice. And boy, was I wrong to judge the restaurant at first since the food here actually tastefully and I managed to finish it tanpa meninggalkan kesan hahaha. Baham habis. To me, sedap makanan kat sini and even the juice pun memang terasa juice dia. Plus it is not that pricey, around RM15+- for a plate. Dan makanan kat sini, memang sesuai untuk makan sorang hehe, selalu tu kalau makan nasi Arab, satu pinggan tu macam boleh makan sampai 3 orang tapi kat sini memang ngan-ngam je untuk sampai kenyang. I would definitely come here again, siapa pernah try kat sini jugak?

Daa~~~~

Tuesday, February 14, 2012

Dating Lagi Bersama Kesayangan + Photographer terhebat abad ini

Assalamualaikum and hye all,
Amoi nak jadi model kosmetik, yang sebelah tu sibuk menempel je hahaha 

Minggu lepas-lepas memang awesome, sebab cuti panjang dari hari Sabtu sampai Selasa. Hari Sabtu dipenuhi dengan aktiviti mengemas rumah dan menambah barang-barang rumah sehingga rumah menjadi penuh tapi sungguh membahagiakan sebab dah ada rupa rumah sebuah keluarga bahagia, cewahh Amin :) Hari Ahad pulak, walaupun masih ada sikit lagi bahagian rumah yang perlu dikemas tapi hari ini hari bergembira bersama kesayangan. So, pujuk Chenta Hati aka hubby untuk kemas dulu, nanti balik baru saya sambung kemas hahaha. Keji betul taktik isteri ni keh keh keh, nasib hubby saya sporting plus dia memang tau, kalau dah jumpa kesayangan saya semua tu, memang lupa diri sebab excited sangat hahaha.

Sedapnya baby Zora tido even though mommy and mama-mama dia kemain berposing dan bergosip sakan hu hu hu 

Actually, gathering ni banyak sebab. Salah satunya sebab lama sangat tak jumpa Intan yang tinggi lampai ayu menawan ni sebab Kudenz asyik tak bagi Intan jumpa kitorang haha, kidding. Tak tak, sebenarnya Amoi is going to hire Kudenz as her official photographer for her pre wedding, solemnization and reception nanti. So, diaorang nak jumpa untuk discuss the theme, the preparation and macam-macam lagilah. Yang lain tu sekadar meemriahkan suasana tapi whay do you expect, kalau dah jumpa camni haha. 10% je discussion and 90% lagi bergambar + berketawa tanpa henti. Macam biasa gambar photographer mestilah takder dalam gambar sebab kalau dia ada, siapa pulak nak ambil gambar kan hi hi hi. 


Amboi, lenanya Zora tido yer, tak amek pot pun yang lain ni pot pet pot pet sambil bergambar hehe



One happy mommy to be and one proud mommy ;)
Pastu, tatau nak cakap apa dah sebab kitorang asyik bergelak ketawa dan bergambar dan akibatnya saya semput hahaha, lupa diri tengah pregnant betul. Baby, kalau awak girl, ikutlah semua rupa paras yang cantik jelita & sikap yang baik-baik ye. Kalau boy pun takper, boleh handsome nanti heeh amin :). Okiela, enjoy the pictures yer ;)







Psssttt !! Anda semua rasa tak gambar kat atas ni semuanya macam super gorgeous? Okie, bukan sebab orang kat dalam gambar yer, tapi sebab photographer yang snap gambar ni memang terbaik sebenarnya. Kalau nak tau, gambar ni diambil oleh kawan baik saya, Kudenz. Kudenz ni memang seorang photographer,  kalau nak book for wedding, solemnization, engagement, pre wedding, pre-delivery or saja-saja ke semua boleh tau. Personally, saya sangat suka gambar Kudenz ni sebab tone color yang dia gunakan tu ;) Okieyh, ni camner kalau nak contact Kudenz ni yer, and of course, harga memang sangat2 berpatutan tau, konpem puas hati :)

FB Personal : Mohd Naqiuddin - http://www.facebook.com/asbesstos


Daaa~~~

Thursday, February 9, 2012

Dah beli Cosmoderm Flawless Foundation? Now, snap picture of yours with it and join Sunny Shopaholic Contest and win RM2000 shopping spree ;)

Assalamualaikum and hye all,



Still remember my review on Cosmoderm Sunscreen Foundation that also works miracle as a BB cream? Alhamdulillah, many have came back to me and give positive feedback on the product, especially for those who have oily and sensitive skin like me. And yes, as I assure you, the sunscreen cum foundation stays longer on your skin and of course, makes your skin look flawless and translucent. 

So, as I mentioned before, to those who had already buy the product, don't waste your time any more, snap pictures of yours with the product and send to Sunny Shopaholic Contest  ( I already explained how to enter the contest here) and who knows, you are the lucky  one to win RM2000 shopping spree. Banyak tu, kalaulah dapat huhuh satu Midvalley pusing hahahaha. 

Gambar kat bawah ni just example camner nak bergambar je, I am more than convince that all of you are far more creative than me in picture taking and editing. Boleh amek gambar tepi pantai dengan produk ni, tepi kolam, atas gunung, dekat taman and editlah macam mana pun, yang penting ada muka anda dan ada produk Sunscreen Foundation, itu je syaratnya. Kemudian :

Isi borang dan sertakan resit pembelian asal dan hantar ke alamat :


Sunny Shopaholic Contest
No.13 Jalan Industri USJ 1/7,
Taman Perindustrian USJ 1,
47600 Subang Jaya, Selangor



Atau, kalau malas nak pos semua, ada cara lebih mudah, iaitu



Email butiran peribadi, “batch number” Tabir Suria dan Bedak Asas Cecair Cosmoderm SPF35 PA+++ berserta lokasi pembelian ke halalcosmoderm@gmail.com.







Ini gambar terkini saya menggunakan Cosmoderm Sunscreen Foundation ni. Saya gunakan the whole set from Cosmoderm dari facial foam, scrub, cream and sunscreen foundation. Alhamdulillah, it works wonderful to me and I am really happy about that.

Wearing Cosmodern Sunscreen Foundation and finish it with bedak Miyami from Cosway yang murah itu sahaja. Alhamdulillah, I love it :)
And as you know, my darling Amoi Heaxa pun menggunakan Cosmoderm Sunscreen Foundation  + Miyami compact powder too, and both of us loving it ;) 
Kepada sesiapa yang masih belum mencuba, saya akan menyarankan agar kamu semua mencubanya kerana ianya memang berbaloi. Produk ini cuma berharga RM29.90 tapi sekarang ada promosi tau, so harganya cuma RM23.90. Boleh didapati di semua farmasi Guardian, Vitacare & Apex pharmacy atau melalui pembelian secara online di www.mycosmoderm.com ;)

Daaa~~~`

Saturday, February 4, 2012

(Makan makan) Ana Ikan Bakar Petai - Bangi

Assalamualaikum and hye all,


Source : Google

I am always a fan of ikan & seafood bakar, hence, when I heard of Ana Ikan Bakar Petai, I am more than eager to have a try. Ana Ikan Bakar Petai ni sangat glamer di Kuantan sebab terkenal dengan kesedapan dan kesegaran ikan dan seafood yang dihidangkan. Now, dia dah buka cawangan di Bangi, sangat dekat dengan rumah lorh heheh, makanya haruslah pergi terjah kan. Lagi-lagi plak everytime lalu je mesti kadai dia penuh, bukan setakat penuh biasa je tapi penuh giler-giler punya, sampai nak parking pun kena menyelit-nyelit huhuh.

Lagilah rasa teruja nak try kan, so ada satu malam, my hubby and I pun pergilah terjah, tapi malangnya kitorang datang tu dalam kul 9 malam camtu so kebanyakan ikan dan seafood dan habis. Sila take note ye, kalau nak puas hati pilih lauk, datang awal huhuh. Tapi kitorang pilih jugakla ikan dan sotong tapi lupa dah ikan apa. Buat Masak sambal petai, bakar, halia and apa lagi satu ye. Lupa juga hehehe

Banyak review saya baca semua berpuas hati and kata tempat ini sedap but I beg to differ tapi sila janganlah terlalu percaya pendapat saya 100% sebabnya selera kita semua lain-lain kan? Plus saya sedang dalam alahan mengandung masa makan kat sini so maybe tekak saya yang tak berapa boleh menerima rasa dia. Lagipun saya memang kurang suka petai ni, so bila ada rasa petai dalam makanan saya rasa macam spoiled abes rasa bakar and sambal dia tu.

Kemudiannya, servis dia sangat lambat, bukan sebab ramai orang rasanya sebab saya banyak kali pergi kedai yang ramai orang tapi takderla sampai sejam setengah menunggu. To me, sistem dia tak organize antara yang amek order, masak and menghidang. Even nak panggil orang kemas meja pun bertahun kena tunggu. Tapi pada saya semua ni boleh improve, bukan susah mana pun kan? Lagipun pada orang yang memang suka masakan dia, diaorang akan tetap datang makan kat sini, betul tak?

So, sesiapa yang dah try Ana Ikan Bakar Petai? Share your view please and yang belum try tu silalah cuba, lain orang lain selera kan :) Saya cuma cerita pengalaman saya saja, jangan ada yang butthurt pulak ye :)

Daaa~~~


Thursday, February 2, 2012

Cosmoderm akan ke Melaka, berita baik untuk anda yang ingin membeli secara terus dan mendapatkan konsultasi percuma :)

Assalamualaikum and hye all,



Alhamdulillah, ramai memberikan respon positif terhadap entry berkenaan Cosmdoerm Sunscreen Flawless Foundation , terima kasih terima kasih. Bukan setakat beli Sunscreen Flawless Foundation sahaja tapi ramai juga yang beli the whole set, wahhhh :). InsyaAllah, nanti mereka yang telah membeli tu akan kongsikan testimonial selepas menggunakan produk Cosmoderm, so bolehla ramai-ramai ambil info yang berguna ni kan?

Ada yang tanya kalau kulit jenis oily and jerawat sesuai tak pakai? Baiklah, sebenarnya kalau untuk kulit yang bermasalah, Cosmoderm ada satu lagi range yang lebih sesuai iaitu Tea Tree Set. Yang ini memang sesuai untuk yang mempunyai masalah jerawat dan oily skin. Vitamin E lebih kepada yang mempunyai parut, blackheads dan penjagaan tambahan kepada kulit. Kalau mahu maklumat yang lebih lengkap, anda boleh bertanya sendiri kepada Ima Zara, perunding dan analisa kecantikan Cosmoderm di FB Fanpage Cosmoderm. InsyaAllah beliau akan memberikan panduan dan analisa lengkap untuk semua.

Atau anda boleh jumpa sendiri team Cosmoderm melalui karnival yang disertai dan kali ini, orang Melaka yang paling beruntung sebab pihak Cosmoderm akan membuka booth di Open University Malaysia, Melaka. Details adalah seperti berikut:

Venue: Karnival 1 Malaysia 1 Halal, Open University Malaysia, Bukit Baru Melaka

Tarikh: 3,4,5,6 Feb 2012 (Jumaat - Isnin)

Masa: 10am-10pm.

Booth No : 13


Di sini, anda boleh membeli produk secara terus termasuk yang tiada dijual di Guardian dan farmasi, kiranya boleh dapat set yang lengkap. Selain itu, boleh juga mendapat analisa kulit dan konsultasi percuma sahaja ;). Dan, jangan lupa membeli Susncreen Flawless Foundation yang melayakkan anda untuk menyertai Sunny Shopaholic Contest, kalau menang dapat RM2000 tau ;)



Daaaa~~

Wednesday, February 1, 2012

(Review) Tercari-cari sunblock yang power? Plus boleh jadi foundation or BB cream? Ini jawapannya, Cosmoderm Susncreen & Flawless Foundation.

Assalamualaikum and hye all,

Ingat lagi tak dalam entry ni saya bagitau yang saya dah bertahun tak guna any foundation and never use BB cream because of my sensitive skin? Kulit saya adalah sangat sensitif, any product yang ada too many chemical or ingredients yang tak sesuai, memang laju je jerawat bertapak dan beranak pinak kat muka ni. Sebab tu saya memang sangatlah cerewet dalam memilih any skin care yang akan digunakan. Today, saya nak share satu product yang saya sudah pakai dan cuba sendiri for almost 2 months. Alhamdulillah sangat serasi dengan kulit dan kamu-kamu semua, especially yang ada kulit sensitif macam saya, I highly recommend this product. InsyaAllah memang worth it.

Taraaaa :) Inilah dia jawapannya. Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation
Untuk saya yang begitu cerewet ni, antara kriteria utama yang saya ambil kira bila nak beli sesuatu produk :

1. Menggunakan natural  ingredients and less chemical or no chemical if possible. Ini disebabkan kulit saya yang reacts badly towards chemical products.

2. Water based since I have oily type of skin, makanya saya akan sentiasa mencari produk yang water based, so it will not clog my pores and thus, takderla pori muka tersumbat dengan minyak dan akhirnya mengeluarkan jerawat.

Dan, jawapannya semua ada pada Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation :)

Apa yang paling best pasal Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation ni sebab ianya bukan sahaja bertindak sebagai sunscreen or sunblock tetapi juga merupakan foundation + BB cream dan juga mengandungi moisturizer. Sebenarnya ramai antara kita yang mengabaikan pemakaian sunscreen, termasuk saya huhuh, terkebil-kebil angkat tangan mengaku awal-awal -_-. Sebabnya,  sebab saya malas hahah, banyaknya nak kena letak kat muka, dah tu kebanyakan sunblock bukan water based pulak tu, abes muka berminyak-minyak sampai boleh buat minyak untuk goreng pisang, sadis kan? Dahla kulit saya jenis sensitif, silap pakai nanti jerawat la pulak huhuh. Tapi sekarang dah takder alasan dah okie. Pakai Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation sahaja, semuanya ada sekali. Ha, sekarang tak boleh dah kata malasnya nak letak mula-mula moisturizer, kemudian sunblock, kemudian foundation/BB cream. Senang kan? Dahla banyak benefit, pastu memudahkan kehidupan pulak huhu, teruja tak uols? I teruja and dah pakai dah pun selama almost 2 months, indah duniaku. Jerawat takder, kulit terjaga :)

Ramai yang tak tahu, sunblock ni sebenarnya amat penting, bukan setakat takut kulit jadi gelap je tau, tapi sebenarnya sinaran UVA and UVB tu boleh membawa kesan yang lebih teruk iaitu penuaan yang cepat,pigmentasi, radiasi kulit dan sekiranya terlalu terdedah secara berterusan tanpa sebarang perlindungan, barah kulit mungkin terjadi. Nauzubillah, jadi marilah kita sama-sama mengjaga kulit kita sama-sama mulai sekarang, okie?  

Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation mempunyai SPF 35 yang mampu memberikan perlindungan selama 5-6 jam daripada UVB sambil mengekalkan wajah bebas cela dan minyak serta PA+++ yang melindungi dari UVA untuk melindungi dari kesan penuaan awal. Manakala, kandungan Vitamin E pula bertindak sebagai antioksidan yang memberikan perlindungan tambahan.


Kenapa anda perlu pilih  Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation? Semuanya ada di sini

Macam saya katakan tadi, ianya hanya menggunakan ekstrak dari bahan semulajadi iaitu sunflower oil, vitamin E, jojoba oil dan collagen.

Selain yang dinyatakan di atas, kelebihan lain menggunakan Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation adalah:

  • reduce appearances of fine lines (awet muda uols);
  • neutralize free chemicals (sangat penting sebab too many chemical brings harm to your skin);
  • increase skin elasticity (kandungan collagen membantu menganjalkan kulit);
  • lightens pigmentation (juga boleh menncerahkan kulit, best kan);
  • even out skin tone;
  • lightens scar (vitamin E boleh memudarkan kesan parut)
Amacam, best and sungguh beneficial kan produk ni? Dengan tidak ragu-ragu saya mengesyorkan anda untuk membeli produk ini. Owh, nanti ada yang tanya, Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation ni ada berapa tona warna ye, yerla, namapun bersekali dengan foundation kan, warna kulit orang kan lain-lain, so takkan ada satu warna sahaja pulak kan? Jangan risau, ada 5 pilihan warna seperti dalam gambar di bawah. Saya menggunakan kod 02, Natural Pink yang sesuai untuk orang berkulit cerah. Kalau mahu neutral, boleh pilih kod 03, Natural Beige. Ada sesetengah yang kurang gemar foundation or BB cream yang ada warna, jangan risau, Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation memahami keperluan semua, anda boleh pilih kod 01, Nude. Ianya memberikan hasil yang transparent dan nampak begitu semulajadi. Jadi, masing-masing boleh tepuk dada tanya warna kulit dan selera masing-masing okie heheh :)
Persoalan yang lebih utama, dah teringin sangat nak pakai Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation ni sebab Cherrie tu promote baekk punya -_- tapi nak beli kat mana la pulak? Okie okie, jangan risau, produk Cosmoderm ni boleh didapati ni Guardian, VitaCare pharmacy atau mana-mana farmasi utama. Selain itu, anda juga boleh membeli secara online di laman web Cosmoderm iaitu www.mycosmoderm.com atau di sini. Kalau nak tahu lebih banyak info dan maklumat terkini dari semasa ke semasa, boleh pergi Facebook Fanpage Cosmoderm. Di FB Fanpage ni juga anda boleh mengajukan sebarang soalan yang akan dijawab oleh konsultan dari Cosmoderm sendiri atau kalau nak tanya direct kepada saya yang menggunakan produk ni, boleh je tanya di mana-mana, FB saya, komen di blog, saya sedia untuk membantu anda dan mengesyorkan apa yang sesuai berdasarkan pengalaman dan pengetahuan saya ;).



 Now, saya ada satu berita yang lebih baik dari segala berita yang baik. Dengan pembelian Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation, anda berpeluang untuk memenangi hadiah bernilai RM2000. Wowwww, banyaknya, terus mata jadi camni $$$$$$. Siapa tak nak kan? Bestnya dapat shopping banyak-banyak dengan hadiah RM2000 tu.Jadi apa lagi, dahla produk memang sangat bagus, anda beli anda boleh join Sunny Shopaholic Contest kemudian boleh menang RM2000. Best sangat-sangat kan?





Cara penyertaan dia senang sahaja:

CARA
PENYERTAAN   :








Langkah 1:
Beli Tabir Suria dan Bedak Asas Cecair Cosmoderm SPF35 PA+++ di Guardian, Vitacare, farmasi-farmasi persendirian atau membuat pembelian secara online di www.mycosmoderm.com.

Langkah 2:
Isi borang dan sertakan resit pembelian asal dan hantar ke alamat :


Sunny Shopaholic Contest
No.13 Jalan Industri USJ 1/7,
Taman Perindustrian USJ 1,
47600 Subang Jaya, Selangor



Atau, kalau malas nak pos semua, ada cara lebih mudah, iaitu



Email butiran peribadi, “batch number” Tabir Suria dan Bedak Asas Cecair Cosmoderm SPF35 PA+++ berserta lokasi pembelian ke halalcosmoderm@gmail.com.



Picture credit to Nurul Ain Abd Salam Blog : http://nurulain8888.blogspot.com/2012/01/siapa-nak-kulit-sihat-dan-cantik-siapa.html
Langkah 3:

Untuk memenangi Hadiah Utama, tag gambar anda di facebook atau hantar menerusi pos atau emel gambar berserta tajuk kepada emel di alamat yang tertera di atas.

Ingattt, kalau nak menang hadiah utama, ambil gambar bersama produk  Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation yang anda beli tu dan hantar bersekali sama ada dengan borang atau email (mana-mana medium yang anda gunakan).

Senang kan nak menang? Senang sangat-sangat, ni kira macam nak bagi hadiah percuma saja okie. Okie, semua mesti nak tau hadiah dia kan? Jenggg, jenggg jengggg.

HADIAH PERTAMA       :
Shopping Spree worth RM 2000
HADIAH KEDUA          :
Shopping Spree worth RM 1000
HADIAH KETIGA          :
Shopping Spree worth RM 500
10 PEMENANG SAGUHATI  :
Cosmoderm products worth RM100  

Baiklah, untuk next entry saya akan terangkan lebih lanjut mengenai Sunny Shopaholic Contest ni dan mengenai produk-produk Cosmoderm lain yang boleh anda gunakan bersekali. Saya juga akan memberi contoh bagaimana gambar yang perlu diambil untuk menyertai contest ini dan juga gambar saya menggunakan produk ini. Stay tune okie :)

Daaaa~~

My Latest Entry :)

Follow by Email

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...