Total Pageviews

My Anniversary :)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary Tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My princess :)

Wednesday, February 1, 2012

(Review) Tercari-cari sunblock yang power? Plus boleh jadi foundation or BB cream? Ini jawapannya, Cosmoderm Susncreen & Flawless Foundation.

Assalamualaikum and hye all,

Ingat lagi tak dalam entry ni saya bagitau yang saya dah bertahun tak guna any foundation and never use BB cream because of my sensitive skin? Kulit saya adalah sangat sensitif, any product yang ada too many chemical or ingredients yang tak sesuai, memang laju je jerawat bertapak dan beranak pinak kat muka ni. Sebab tu saya memang sangatlah cerewet dalam memilih any skin care yang akan digunakan. Today, saya nak share satu product yang saya sudah pakai dan cuba sendiri for almost 2 months. Alhamdulillah sangat serasi dengan kulit dan kamu-kamu semua, especially yang ada kulit sensitif macam saya, I highly recommend this product. InsyaAllah memang worth it.

Taraaaa :) Inilah dia jawapannya. Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation
Untuk saya yang begitu cerewet ni, antara kriteria utama yang saya ambil kira bila nak beli sesuatu produk :

1. Menggunakan natural  ingredients and less chemical or no chemical if possible. Ini disebabkan kulit saya yang reacts badly towards chemical products.

2. Water based since I have oily type of skin, makanya saya akan sentiasa mencari produk yang water based, so it will not clog my pores and thus, takderla pori muka tersumbat dengan minyak dan akhirnya mengeluarkan jerawat.

Dan, jawapannya semua ada pada Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation :)

Apa yang paling best pasal Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation ni sebab ianya bukan sahaja bertindak sebagai sunscreen or sunblock tetapi juga merupakan foundation + BB cream dan juga mengandungi moisturizer. Sebenarnya ramai antara kita yang mengabaikan pemakaian sunscreen, termasuk saya huhuh, terkebil-kebil angkat tangan mengaku awal-awal -_-. Sebabnya,  sebab saya malas hahah, banyaknya nak kena letak kat muka, dah tu kebanyakan sunblock bukan water based pulak tu, abes muka berminyak-minyak sampai boleh buat minyak untuk goreng pisang, sadis kan? Dahla kulit saya jenis sensitif, silap pakai nanti jerawat la pulak huhuh. Tapi sekarang dah takder alasan dah okie. Pakai Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation sahaja, semuanya ada sekali. Ha, sekarang tak boleh dah kata malasnya nak letak mula-mula moisturizer, kemudian sunblock, kemudian foundation/BB cream. Senang kan? Dahla banyak benefit, pastu memudahkan kehidupan pulak huhu, teruja tak uols? I teruja and dah pakai dah pun selama almost 2 months, indah duniaku. Jerawat takder, kulit terjaga :)

Ramai yang tak tahu, sunblock ni sebenarnya amat penting, bukan setakat takut kulit jadi gelap je tau, tapi sebenarnya sinaran UVA and UVB tu boleh membawa kesan yang lebih teruk iaitu penuaan yang cepat,pigmentasi, radiasi kulit dan sekiranya terlalu terdedah secara berterusan tanpa sebarang perlindungan, barah kulit mungkin terjadi. Nauzubillah, jadi marilah kita sama-sama mengjaga kulit kita sama-sama mulai sekarang, okie?  

Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation mempunyai SPF 35 yang mampu memberikan perlindungan selama 5-6 jam daripada UVB sambil mengekalkan wajah bebas cela dan minyak serta PA+++ yang melindungi dari UVA untuk melindungi dari kesan penuaan awal. Manakala, kandungan Vitamin E pula bertindak sebagai antioksidan yang memberikan perlindungan tambahan.


Kenapa anda perlu pilih  Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation? Semuanya ada di sini

Macam saya katakan tadi, ianya hanya menggunakan ekstrak dari bahan semulajadi iaitu sunflower oil, vitamin E, jojoba oil dan collagen.

Selain yang dinyatakan di atas, kelebihan lain menggunakan Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation adalah:

  • reduce appearances of fine lines (awet muda uols);
  • neutralize free chemicals (sangat penting sebab too many chemical brings harm to your skin);
  • increase skin elasticity (kandungan collagen membantu menganjalkan kulit);
  • lightens pigmentation (juga boleh menncerahkan kulit, best kan);
  • even out skin tone;
  • lightens scar (vitamin E boleh memudarkan kesan parut)
Amacam, best and sungguh beneficial kan produk ni? Dengan tidak ragu-ragu saya mengesyorkan anda untuk membeli produk ini. Owh, nanti ada yang tanya, Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation ni ada berapa tona warna ye, yerla, namapun bersekali dengan foundation kan, warna kulit orang kan lain-lain, so takkan ada satu warna sahaja pulak kan? Jangan risau, ada 5 pilihan warna seperti dalam gambar di bawah. Saya menggunakan kod 02, Natural Pink yang sesuai untuk orang berkulit cerah. Kalau mahu neutral, boleh pilih kod 03, Natural Beige. Ada sesetengah yang kurang gemar foundation or BB cream yang ada warna, jangan risau, Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation memahami keperluan semua, anda boleh pilih kod 01, Nude. Ianya memberikan hasil yang transparent dan nampak begitu semulajadi. Jadi, masing-masing boleh tepuk dada tanya warna kulit dan selera masing-masing okie heheh :)
Persoalan yang lebih utama, dah teringin sangat nak pakai Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation ni sebab Cherrie tu promote baekk punya -_- tapi nak beli kat mana la pulak? Okie okie, jangan risau, produk Cosmoderm ni boleh didapati ni Guardian, VitaCare pharmacy atau mana-mana farmasi utama. Selain itu, anda juga boleh membeli secara online di laman web Cosmoderm iaitu www.mycosmoderm.com atau di sini. Kalau nak tahu lebih banyak info dan maklumat terkini dari semasa ke semasa, boleh pergi Facebook Fanpage Cosmoderm. Di FB Fanpage ni juga anda boleh mengajukan sebarang soalan yang akan dijawab oleh konsultan dari Cosmoderm sendiri atau kalau nak tanya direct kepada saya yang menggunakan produk ni, boleh je tanya di mana-mana, FB saya, komen di blog, saya sedia untuk membantu anda dan mengesyorkan apa yang sesuai berdasarkan pengalaman dan pengetahuan saya ;).



 Now, saya ada satu berita yang lebih baik dari segala berita yang baik. Dengan pembelian Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation, anda berpeluang untuk memenangi hadiah bernilai RM2000. Wowwww, banyaknya, terus mata jadi camni $$$$$$. Siapa tak nak kan? Bestnya dapat shopping banyak-banyak dengan hadiah RM2000 tu.Jadi apa lagi, dahla produk memang sangat bagus, anda beli anda boleh join Sunny Shopaholic Contest kemudian boleh menang RM2000. Best sangat-sangat kan?





Cara penyertaan dia senang sahaja:

CARA
PENYERTAAN   :








Langkah 1:
Beli Tabir Suria dan Bedak Asas Cecair Cosmoderm SPF35 PA+++ di Guardian, Vitacare, farmasi-farmasi persendirian atau membuat pembelian secara online di www.mycosmoderm.com.

Langkah 2:
Isi borang dan sertakan resit pembelian asal dan hantar ke alamat :


Sunny Shopaholic Contest
No.13 Jalan Industri USJ 1/7,
Taman Perindustrian USJ 1,
47600 Subang Jaya, Selangor



Atau, kalau malas nak pos semua, ada cara lebih mudah, iaitu



Email butiran peribadi, “batch number” Tabir Suria dan Bedak Asas Cecair Cosmoderm SPF35 PA+++ berserta lokasi pembelian ke halalcosmoderm@gmail.com.



Picture credit to Nurul Ain Abd Salam Blog : http://nurulain8888.blogspot.com/2012/01/siapa-nak-kulit-sihat-dan-cantik-siapa.html
Langkah 3:

Untuk memenangi Hadiah Utama, tag gambar anda di facebook atau hantar menerusi pos atau emel gambar berserta tajuk kepada emel di alamat yang tertera di atas.

Ingattt, kalau nak menang hadiah utama, ambil gambar bersama produk  Cosmoderm Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation yang anda beli tu dan hantar bersekali sama ada dengan borang atau email (mana-mana medium yang anda gunakan).

Senang kan nak menang? Senang sangat-sangat, ni kira macam nak bagi hadiah percuma saja okie. Okie, semua mesti nak tau hadiah dia kan? Jenggg, jenggg jengggg.

HADIAH PERTAMA       :
Shopping Spree worth RM 2000
HADIAH KEDUA          :
Shopping Spree worth RM 1000
HADIAH KETIGA          :
Shopping Spree worth RM 500
10 PEMENANG SAGUHATI  :
Cosmoderm products worth RM100  

Baiklah, untuk next entry saya akan terangkan lebih lanjut mengenai Sunny Shopaholic Contest ni dan mengenai produk-produk Cosmoderm lain yang boleh anda gunakan bersekali. Saya juga akan memberi contoh bagaimana gambar yang perlu diambil untuk menyertai contest ini dan juga gambar saya menggunakan produk ini. Stay tune okie :)

Daaaa~~

32 comments:

lionteen said...

wah.. mcm best. tp skrg lionteen x ley pky lain2 skincare sbb muka tgh dlm proses pmbrsihan. kuikui. nnti muka dah brsih, boleh try ni. hehe

Cherrie Pie Sweety said...

lionteen: mmg sgt best, berbaloi2 ;)

cheq sue dieyha said...

cherrie,nape muka naik jerawat n makin berminyak plak lps pkai cosmoderm vit e ni?dh lme bli tp pkai 2x je sbb muka jd berminyak.kalau cosmoderm vit e mmg superb!hehehe..

Aliff Firdaus said...

Cherrie...lelaki ok tak kalo nk pakai...berkenan plak dgn code 01 tu hehehehehehe

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

sis, eira br jek beli k... heheheh...
dpt gift yg sgt banyak, sronok!! :)


Jom singgah entry pertame C i N t ª β u N g ª untuk tahun 2012 :)))

C i N t ª β u N g ª vs K.A.H.W.I.N

namasayatihah said...

agreed..sbb I have bought it already 2days ago aftr read ur fren's blog cik amoi yg cantik..hehe!!

best dan disyorkan..;)

Cherrie Pie Sweety said...

eira: yeayyyyy :) nnt eira boleh bagi tetsimonial kat akak x if berkesan utk eira ? akak nak share :)

Cherrie Pie Sweety said...

atiha : yeayyyyyy ;) best kan produk ni ;) Nanti atihah share testimonial boleh? Untuk saya masukkan dalam review, boleh abntu yang lain utk tau psl produk ni sekali ;)

Cherrie Pie Sweety said...

cheq sue : syg, awak pki sunscreen ni saja ke or satu set ye syg? kulit awak jenis sensitif x?

aliff: bolehhh ;) Lelaki pun kene jaga kulit muka dia juga hehehe, ko 01 tu mmg sesuaila sbb da transparent :)

cikmimie said...

kak,yg exfliating gel tu pkai skali smnggu or ari2?

Cherrie Pie Sweety said...

cikmimie: seeloknya cuma 2-3 kali seminggu je syg, jangan pakai hari2 ye. selang 2-3 hari baru guna :)

Anonymous said...

Cherrie, kulit. saya mmg jenis oily combination. And saya nak try barangan cosmoderm ni. Boleh Bantu dimana saya perlu dptkan Dan nk tau range harga.

Cherrie Pie Sweety said...

anon: kalau jenis oily netter guna yang set tea tree oil, utk produk & harga boleh tgk kat laman web dia www.mycosmoderm.com

Bieb's Collection said...

Salam dear.. Besides of sunscreen Ni.. Wat product should I use utk dpt efek yg bgus.. Smlm pi guardian dpt sunscreen Ni je.. Soap n toner smua xde.. :)

Cherrie Pie Sweety said...

bieb's :
ws dear. b4 tu boleh tau kulit awak jenis apa tak syg? sebab different type of skin requires different set of product ;) insyaAllah kita boleh abntu awak pilih mana yg lebih sesuai utk kulit awak

Bieb's Collection said...

Kita Mcm Awk sb Kita bca citer Awk kt atas tu.. Kita Ada parut la syg.. Parut resdung Tp Tk la teruk sgt.. Cuma Klu bleh nk lg cntik la kan.. Hehe.. N also sensitif.. Skrg Ni pkai Adha pnya soap n serum je.. Bli kat cik amoi..

Cherrie Pie Sweety said...

bieb: owhh klu dh pakai soap n serum adha tu maybe just perlu tambah moisturiser set vit e cosmoderm je, and kemudian sunscreen foundation . rsnya dh complete dah ;)

Bieb's Collection said...

Oh.. Yeke.. Pkai pas cuci Muka ke cherrie?
Thnks dear tlng Kita..

Cherrie Pie Sweety said...

bieb: pas pki serum tu bole pki moisturiser n foundation :)

Bieb's Collection said...

Ok cherrie.. Thanks.. :)

Bieb's Collection said...

Sory cherrie nk tnya.. Moisturizer tu yg moisturizing mask tu ke?
Guardian kt area sini tk byk brg cosmoderm.. :(

Cherrie Pie Sweety said...

bieb: kalau xsilap dia tulis moisturising cream u.i 1000 cmtuhla, kalau nak mudah boleh beli online saja kat www.mycosmoderm.com

Bieb's Collection said...

Dh Tgk.. Tp yg Kita nmpk yg moisturizing mask
Tu je..:(

Cherrie Pie Sweety said...

yang ni : boleh beli online http://www.mycosmoderm.com/ECMProductDetails.aspx?intProductID=9480

ateyn nanie said...

hye sis nk tny kalau kulit mcm sy yg jenis oily skin n quite sensitive ni sesuai ke pkai foundation sunscreen ni?

Cherrie Pie Sweety said...

ateyn: insyaAllah okie tapi kalau utk set skin care, akak suggest gunakan set tea tree dari cosmoderm ;) foudnation boleh pakai yg ini

baby lydia said...

salam sayang dn dya follower sini ya..cherrie email dya tentang penggunaan foundation nih,dya skg gune bedak tropical beige pixy..dya kulit tak lah lh gelap.bese2 jek.klu miyami dlu gune no 2.x silap lah..kaler pe yg sesuai tuk dya iyer..email kan lydia424@gmail.com

ateyn nanie said...

ooh..hehe..ok sis thank you so much :)

Cherrie Pie Sweety said...

baby lydia : kalau kulit normal skin tone, bole try pakai code 03 dear, or klu nk nmpk neutral pakai code 01 :)

ateyn: u r welcome syg :)

Kurnia Noraini said...

salam , sis kalau saya muka berjerawat okey tak pakai foundation tu ?

Kurnia Noraini said...

salam , sya nk tanya kalau muka da jerawat ok x pakai foundtion ni ?

Cherrie Pie Sweety said...

kurnia: muka berjerawat xberapa sesuai dear :)

My Latest Entry :)

Follow by Email

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...